Аниматори

Аниматори с които си партнира
il CANTO

Тодор Доцев - Тоци

Професионален актьор и аниматор

Може да го срещнете в театъра, киното и телевизията. Работи с деца повече от 20 години. Батко Тоци знае как да направи празника на вас и вашето дете незабравим и неповторим.

Олег Орфеев

Аниматор от 15 години

"Здравейте, аз съм Олег Орфеев и завърших НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", през вече далечната 2004 г. На детските рождени дни родители и деца ми казват батко Олег или Оги. След много различни сценични проекти, открих, че работата с деца ме зарежда с енергия и творческо вдъхновение. За мен е невероятна привилегия да споделиш емоцията на един детски рожден ден или празник. Смях, музика, танци и игри за малки и големи, са част от важните съставки за успешно водене на парти. И разбира се това рожденика или рожденичката да се усетят специални, както всеки един от гостите. Основното е забавлението с физическа активност и интерактивни игри. Музиката също е важен фактор за това, детския купон да е супер. Казано накратко.. Играем... Танцуваме... Забавляваме се."

За професията „аниматор“

Аниматор е професия, за която все още се знае твърде малко в нашата страна. Това обаче със сигурност ще се промени в близко бъдеще - с развитието на рекламния сектор, както и на разнообразните услуги, свързани с парти индустрията и организирането на специални събития. Ако трябва да дадем кратко определение за аниматор, бихме казали човек, който рисува анимация. Или по-конкретно рисува изображения, които в своята последователност са способни да създадат илюзията за движение. В следващите редове ще поговорим малко повече за най-често срещаните приложения на услугите, които предлага един аниматор. В допълнение, ще се научите как да разпознавате наистина добрите и надеждни аниматори, притежаващи качествата и уменията да изпълнят успешно възложените им от вас задачи.

Услугите на аниматора – основни приложения

Основните приложения на услугите, които предлага даден аниматор, биха могли да се разделят в две основни посоки. Първата е свързана с рекламните услуги и способността за изработване на креативни и вдъхновяващи промо клипове, докато втората води към парти индустрията и осигуряването на желаните забавления за малки и големи по време на различни специални събития. Ето какво трябва да знаете за всяка от споменатите посоки на приложение на услугите, предоставяни от аниматора:

прочети повече
  • услугите на аниматора: маркетинг и реклама – аниматорите са необходими за разработването на редица маркетингови и рекламни кампании на корпоративни организации. Създаваните от тях изображения, които се използват в рекламните клипове, са свежи, приятни, достъпни за масовия потребител и лесно запомнящи се. Те скъсяват максимално дистанцията с публиката и създават положителна връзка между нея и съответната корпоративна организация. Добрият аниматор е в състояние да даде живот на предлаганите от една компания продукти и услуги, да ги обвърже с общочовешки ценности и да генерира привлекателен образ за тях в съзнанието на публиката. Участието на аниматори прави всяка една рекламна кампания значително по-ефективна и способна да реализира предварително зададените цели и резултати.
  • услугите на аниматора: парти индустрия – парти индустрията също се развива с доста бързи темпове през последните години. Увеличаващият се брой агенции, организиращи специални събития за малки и големи, несъмнено се нуждаят от аниматори със солиден опит и способности. Работата на аниматора може да направи всяко едно лично събитие или празненство наистима уникално и незабравимо. Излишно е да казваме колко са желани аниматорите по време на детски партита и какви изненади и забавления с любими анимационни герои биха могли да поднесат на малчуганите. В събитията, предназначени за възрастните обаче, те отново биха могли да бъдат много полезни. Идейната и прецизно създадена анимация е способна да направи съответното празненство наистина уникално и запомнящо се за гостите, както и да помогне на домакина да предаде по-ефективно своите послания към тях.
Какви характеристики трябва да притежава добрият и надежден аниматор?

Няколко са характеристиките, по които бихте могли да разпознаете добрия и надежден аниматор. Сред тях са неговият опит, портфолио, способност да улови особеностите във вашата професионална сфера и да ви предложи най-подходящите решения, както и цените, на които предлага услугите си. Вижте по-подробна информация за всеки от споменатите критерии, свързани с избора на аниматор:

  • Аниматор: Опит – хубаво е да търсите аниматор с достатъчно солиден опит. Аниматор, който има зад себе си години практика в реализирането на различни проекти, свързани с корпоративни кампании, лични празненства и т.н. Такива аниматори са се сблъсквали с множество предизвикателства в своята работа и умеят да подбират решенията, които ще са в най-голям интерес за клиента. А вие се нуждаете точно от аниматор, който да обогати вашата първоначална идея и да ви помогне да я реализирате по най-добрия възможен начин. Последното важи в особена степен за корпоративните кампании, чиято цел е достигане до определен кръг от потребители и предизвикване на дадена реакция сред тях.
  • Аниматор: Портфолио – освен данните за досегашния си опит, е хубаво набелязаният от вас аниматор да ви представи и портфолио от проекти, по които е работил в своята професионална практика. От една страна това ще ви даде сигурност и увереност, че данните, описани в автобиографията му, са напълно коректни. От друга, ще можете да разгледате внимателно стила на работа на съответния аниматор и да прецените дали той наистина е подходящ за реализацията на вашите проекти. В крайна сметка всяка една корпоративна организация си има свои собствен профил, начин на работа и методи, посредством които взаимодейства с клиентите си. Важно е дейността на избраните аниматори да съответства на тези методи, за да се получи оптимална синхронизация в общата работа.
  • Аниматор: Улавяне на особеностите в професионалната сфера – ясно е, че няма как даден аниматор да е работил с клиенти от всички професионални сфери. И все пак е от съществено значение той да има способността да улавя особеностите на съответните професионални сфери и да навлиза в тях по най-бързия възможен начин. Това може да бъде проверено посредством провеждането на предварителни разговори и консултации със съответния аниматор. Разговори и консултации, в които ще имате възможност да прецените дали можете да работите ефективно, да обменяте идеи помежду си и да реализирате проекти, които ще доведат до положителни резултати за вашата компания.
  • Аниматор: Цени на услугите – и не на последно място, би било добре да сравните цените на услугите на различни аниматори, за да сте наясно какво е средното равнище в бранша и да можете да прецените кои са най-подходящите оферти за вашите нужди и изисквания. Разбира се, опитните аниматори, способни да предложат по-високо качество на своите услуги, съвсем естествено работят на по-високи тарифи. В същото време обаче - както във всеки друг бранш - са налице некоректни практики, свързани с необоснованото завишаване на цените. Затова е важно да сте максимално информирани и да установите контакт с възможно най-голям брой специалисти, за да умеете да вземате най-верните решения от гледна точка на своите интереси.
  • скрий