Фирмено парти

Фирмено парти в
il CANTO

Фирмено парти – какви са ползите и преимуществата?

В днешно време вече значителна част от големите, средните и малките бизнеси възприемат практиката за периодично организиране на фирмено парти за своите служители. Подобно фирмено парти е възможно да се прави по специални поводи (календарни празници, важни дати за фирмата), както и за да се отпразнува успешното реализиране на даден проект или пък постигането на желаните бизнес резултати. Какви са ползите и преимуществата от практиката за организиране на фирмено парти? В следващите редове ще изведем най-важните сред тях:

 • Фирмено парти: Изграждане на корпоративна култура – организациите с добре развита корпоративна култура несъмнено се отличават сред своите конкуренти. Те са по-привлекателни както за потенциалните служители, така и за клиентите и бизнес партньорите. Практиката за организиране на фирмено парти и на редица други специални събития би могла да се превърне във важна част от тази корпоративна култура, правеща вашата компания наистина специална, а не просто една от многото.
прочети повече

Специални рецепти за фирмено парти

 • Фирмено парти: Сплотяване на служителите – от съществено значение е служителите в една фирма да са сплотени помежду си и заедно да образуват истински колектив. Колектив, който е способен да се справи в напрегнати ситуации и да изведе компанията по пътя към успеха. Организирането на фирмено парти несъмнено ще спомогне за по-високата сплотеност сред служителите. Въпросното фирмено парти ще бъде шанс за тях да прекарат време заедно извън традиционната работна среда, да се опознаят повече, да изградят доверие помежду си и да разберат, че биха могли да разчитат един на друг.
 • Фирмено парти: Създаване на по-високо доверие в ръководството – не бива да има бариери между ръководството на една компания и нейните служители. За да върви напред съответната компания, служителите трябва да вярват на своето ръководство и да са уверени, че то наистина ги води по правилния път. За тази цел обаче и самото ръководство трябва да покаже, че го е грижа за работещите и прави всичко възможно те да се чувстват добре във фирмата. Организирането на фирмено парти е чудесна опция да демонстрирате на служителите си колко ги цените и да им се отблагодарите за отличните резултати, които са показали в своята работа. Бъдете сигурни, че подобно фирмено парти ще се отрази положително върху мотивацията на служителите и ще ги направи още по-коректни, прецизни в изпълнението на задълженията си и като цяло отдадени на мисията и ценностите на вашата фирма.
 • Фирмено парти: Промотиране на компанията – дадено фирмено парти би могло да се превърне и в ефективен метод за промотиране на фирмата пред всички заинтересовани страни. Не забравяйте, че информацията за провеждането на фирмено парти е възможно да се разпространи по множество различни канали. Като примери за такива ще дадем медиите (изпращане на прессъобщение, новина или снимкови материали), социалните мрежи, както и останалите официални комуникационни канали на вашата компания. Добрият образ пред обществеността генерира значителни ползи за всяка една компания, улеснявайки реализирането на поставените бизнес цели и резултати.

  Как да организирате перфектното фирмено парти?
  • Дейностите по организацията на едно фирмено парти биха могли да варират много - в зависимост от типа на съответната компания, броя служители, с които разполага, и редица други фактори. И все пак има няколко общи съвета, които би било добре да следвате, когато подготвяте фирмено парти. Вижте кои практики биха ви помогнали да организирате перфектното фирмено парти за вашия екип:
  • Перфектното фирмено парти: Изберете подходящото време – фирмено парти обикновено се прави вечерта, така че трябва да прецените коя вечер през седмицата би била най-подходяща за целта. Повечето специалисти казват, че това е именно петъчната вечер. От една страна, служителите почиват през уикенда и съответно биха могли наистина да се отпуснат на въпросното фирмено парти и да се забавляват до ранните часове на деня. От друга, всички ресторанти и заведения са отворени в петък вечер, и ще имате на разположение богата гама от опции, измежду които да избирате за вашето фирмено парти.
  • Перфектното фирмено парти: Съставете прецизно своя екип – хубаво е няколко човека от компанията да се включат в подготовката на планираното фирмено парти. Бъдете обаче особено внимателни и прецизни по отношение подбора на тези хора. Освен сериозни и отговорни, членовете на екипа ви трябва да имат добър поглед върху цялата компания и да са наясно с вкусовете и предпочитанията на отделните служители. Задължително включете и човек от финансовия екип, който да следи за това колко биха ви стрували всички дейности, свързани със съответното фирмено парти.
  • Перфектното фирмено парти: Подгответе разнообразно меню – имайте предвид, че всеки един човек има свой вкус и усещане към храната. Така че менюто на едно фирмено парти трябва да бъде разнообразно и способно да задоволи максимално широк набор от предпочитания. Разбира се, не пропускайте да обърнете внимание и на финансовия аспект на нещата. Често готвените ястия са по-добър вариант от финансова гледна точка в сравнение с добре познатия бюфет, при който храните са наредени предварително и всеки може да консумира в неограничени количества.
  • Перфектното фирмено парти: Поставете ясни правила по отношение на алкохола – редица компании имат практиката да ограничават консумацията на алкохол по време на фирмено парти. По този начин те си осигуряват множество ползи – започвайки от намаляване на разходите и стигайки до редуциране на риска от прекаляване с напитките и неподходящо поведение у някои служители. Бихте могли да приложите разнообразни методи за ограничаване на алкохола в рамките на вашето фирмено парти – от предлагане на напитки само по време на вечерята до присъствие в менюто единствено на вино.
  • Перфектното фирмено парти: Измислете различни игри – игрите биха направили вашето фирмено парти доста по-забавно и запомнящо се. За подобни случаи биха могли да се организират най-различни състезания и дейности, стимулиращи служителите да покажат своите лични качества и умения. Томболите с награди пък биха добавили допълнителен вълнуващ аспект към съответното фирмено парти, доставяйки на служителите големи дози радост и положителни емоции. А размяната на подаръци е подходящ вариант преди традиционни празници като Коледа, който освен всичко друго ще спомогне за създаването на стабилни и колегиални отношения между отделните служители.
  • скрий

  Специални рецепти за фирмено парти